De oorsprong van onze Cacao?
Van boon, naar liquor, naar flakes, naar het hart! Afrikaanse cacao - Sierra de Leone. Biologisch gecertificeerd cacao project van Afrikaanse boeren.
Hoe cacao bereiden
Cacao brokjes zijn gemakkelijk in gebruikt.
Grote brokken kun je laten smelten of in kleine stukjes breken met een stamper.
Scoop, mix, blend and open you’re heart 💗
Wat heb je nodig?
- Een steelpan of melkschuimer.
- plantaardige melk of water
Bereiden van cacao!
- Voor dagelijks gebruik:
- 1 eetlepel +/- 10 gram op 100/150ML
- Voor ceremonieel gebruik:
- 40gr op +/- 400ML
Voel vooral wat voor jou resoneert.
De een houdt van een wat dikkere structuur. De andere van een luchtig kopje cacao.
Bereiden in steelpan
Bereiden in melkopschuimer
Wist je dat cacao:
- Rijk is aan antioxidanten
- Vele mineralen bevat
- Spieren ontspant
- Het brein stimuleert
- Een beschermer is voor het hart
Rauwe cacao is erg gezond. Het heeft een gunstig effect op je hart en vaatstelsel en kan de stress doen verminderen. Daarnaast is de rauwe cacao een goede bron van mineralen en antioxidanten en kent cacao in zijn rauwe vorm geen extra toevoegingen.
Cacao bevat veel flavanolen (waardoor cacao ook bitter smaakt), antioxidanten en werkt ontstekingsremmend. Het heeft een van de hoogste ORAC-scores, die wordt gebruikt om het gehalte aan antioxidanten in voedsel te meten. Cacao beschermt ons hart en cardiovasculair systeem.